سد، سازهای است که برای کنترل جریان آب ساخته میشود. سدها میتوانند برای اهداف مختلفی مانند تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت، تولید برق، کنترل سیلاب، گردشگری و همچنین آبزی پروری استفاده شوند. سدها را میتوان بر اساس عوامل مختلفی مانند نوع سازه، هدف ساخت، نوع آب، محل ساخت و همچنین نوع کاربری، تقسیم بندی کرد. آبزی پروری در سدها معمولاً بصورت ذخیره سازی ماهی در مخازن آبی سدها و پرورش ماهی در قفس صورت می گیرد. پرورش ماهی در قفس یکی از روش های نوین آبزی پروری در دنیا محسوب می شود. انتخاب محل مناسب استقرار قفس در منابع آبی پشت سدها برای پرورش ماهی یکی از عوامل مهمی است که علاوه بر تأثیر در انتخاب نوع سازه مناسب و گونه پرورشی، در میزان بازدهی اقتصادی تولید نیز مؤثر است. هدف از این بررسی ارائه معیارها و ضوابط انتخاب مکان استقرار قفس ها در مخازن آبی سدهای غیر شرب برای پرورش ماهی با الگوبرداری از کشورهای پیشرو در صنعت پرورش ماهی در قفس و با استفاده از منابع اطلاعاتی داخل کشور به همراه تحلیل کارشناسی است. معیارهای مورد استفاده شامل: توپوگرافی، عوامل فیزیکی و شیمیایی و برخی از آلاینده ها و عوامل بیولوژیکی با بررسی امکان دسترسی به قفس میباشد. با در نظر گرفتن این معیارها و ضوابط می توان از خسران احتمالی جلوگیری کرد.
فارابی, سید محمد وحید, & شریفیان, منصور. (1403). معیارها و ضوابط استقرار قفس های پرورش ماهی در دریاچه های غیر شرب پشت سدهای ایران. مجله آبزیان دریای خزر, 8(بهار و تابستان 1402), 18-9.
MLA
سید محمد وحید فارابی; منصور شریفیان. "معیارها و ضوابط استقرار قفس های پرورش ماهی در دریاچه های غیر شرب پشت سدهای ایران". مجله آبزیان دریای خزر, 8, بهار و تابستان 1402, 1403, 18-9.
HARVARD
فارابی, سید محمد وحید, شریفیان, منصور. (1403). 'معیارها و ضوابط استقرار قفس های پرورش ماهی در دریاچه های غیر شرب پشت سدهای ایران', مجله آبزیان دریای خزر, 8(بهار و تابستان 1402), pp. 18-9.
VANCOUVER
فارابی, سید محمد وحید, شریفیان, منصور. معیارها و ضوابط استقرار قفس های پرورش ماهی در دریاچه های غیر شرب پشت سدهای ایران. مجله آبزیان دریای خزر, 1403; 8(بهار و تابستان 1402): 18-9.