عملکرد رشد لارو فیل ماهی (Huso huso) با استفاده از کوپه پود آب شیرین (خالص و ترکیبی)

نوع مقاله : ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس آزمایشگاه

2 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

3 عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه

4 مدیر گروه زیستی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی تاًثیر کوپه‌پود آب شیرین (Acanthocyclops trajani) به صورت خالص و ترکیبی (با سایر غذاهای زنده رایج) در دوره لاروی کالچر فیل ماهی (Huso huso) با تأکید بر رشد و بقای آن، انجام شد. 3 رژیم غذایی مورد آزمون (هر کدام با 3 تکرار) شامل: 1- ترکیب ناپلی Artemia sp. و Daphnia magna 2- ترکیب A. trajani،  Artemia sp.و Daphnia magna و 3- A. trajani بودند. نتایج بدست آمده، اثر بخشی استفاده از کوپه پود در رژیم غذایی ترکیبی را بر میانگین طول، وزن بدن ، سرعت رشد ویژه و به خصوص درصد بقای لاروها ، نشان داد. درصد بقای لاروها با استفاده از کوپه پود به عنوان یک مکمل رژیم غذایی به 80 درصد رسید که از دو تیمار دیگر بالاتر بود. بنابراین کوپه‌پود آب شیرین علی‌رغم تولیدات پایین‌تر (نسبت به سایر غذاهای زنده رایج)، دارای قابلیت استفاده به عنوان غذای زنده مکمل و نه خالص برای افزایش بازماندگی لارو فیل ماهی می باشد.

کلیدواژه‌ها