استفاده از پودر شفیره کرم ابریشم به عنوان منبع پروتئینی در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری، ایران

چکیده

پودر شفیره کرم ابریشم به­عنوان یک محصول فرعی پس از جدا کردن رشته­های ابریشم از پیله به­دست می­آید. این پودر می­تواند به­دلیل ساختار اسید آمینه آن به­عنوان یک منبع پروتئینی مناسب برای حیوانات خشکی­زی و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق اثرات جیره­های دارای سطوح صفر، 5 ،10 و15 درصد پودر شفیره کرم ابریشم به­جای آرد ماهی بر عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان در یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 360 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 42/3± 55 گرم در 4 تیمار و 3 تکرار و در هر تکرار 30 قطعه بچه ماهی به ­مدت 60 روز بررسی شد. در پایان دوره آزمایش، بررسی­های آماری حاکی از عدم وجود اختلاف معنی­دار در طول کل، وزن نهایی، شاخص وضعیت، ضریب تبدیل غذایی و کارایی پروتئین بین تیمارها بود (05/0<P). ضریب رشد ویژه و رسوب پروتئین در بدن در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارها بیشترین مقدار را به خود اختصاص دادند (05/0>P). یافته­های این تحقیق نشان می­دهد که پودر شفیره کرم ابریشم تا میزان 15 درصد می­تواند جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان شود بدون آنکه اثر سوئی بر عملکرد رشد داشته باشد.

کلیدواژه‌ها