بررسی خواص زیست فعالی پروتئین هیدرولیز شده ماهی حسون Saurida tumbil

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر،ایران

چکیده

پروتئین هیدرولیزشده ماهی حسون با استفاده از آنزیم پاپائین در دو غلظت 2 و 4 درصد و در دو زمان 90 و 180 دقیقه تهیه شد و خواص ضد باکتریایی و آنتی­اکسیدانی آن ارزیابی شد. بررسی اثرات ضدباکتریایی پروتئین­های هیدرولیزشده با استفاده از روش انتشار دیسک بر علیه باکتری­های بیماری­زای شامل اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، استرپتوکوکوس اینیه و سودوموناس آئروژینوزا، در غلظت­های مختلف پپتید 34/2، 68/4، 37/9، 75/18، 5/37، 75، 150، 300 و 600 میلی­گرم/میلی­لیتر مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین فعالیت آنتی­اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با اندازه­گیری قدرت مهارکنند­گی رادیکال آزاد DPPH، ABTS و رادیکال آزاد هیدروکسیل مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین­های هیدرولیزشده بوسیله آنزیم پاپائین هیچ­گونه فعالیت ضدباکتریایی حتی در بالاترین غلظت مورد مطالعه (300 و 600 میلی­گرم/میلی­لیتر) بر علیه باکتری­های مورد مطالعه نشان ندادند. پروتئین­های هیدرولیزشده فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی را نشان دادند و بالاترین میزان مهار رادیکال­های آزاد DPPH، ABTS و هیدروکسیل به ترتیب 72/43، 64/78 و 03/46 درصد   و در تیمار 4 درصد آنزیم و زمان 180 دقیقه به­دست آمد. پروتئین­ هیدرولیز شده ماهی حسون فعالیت ضدباکتریایی نشان نداد، امامی­توان آن رابه­عنوان یک آنتی­اکسیدان طبیعی در نظر گرفت.

کلیدواژه‌ها