پروتئین هیدرولیزشده ماهی حسون با استفاده از آنزیم پاپائین در دو غلظت 2 و 4 درصد و در دو زمان 90 و 180 دقیقه تهیه شد و خواص ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی آن ارزیابی شد. بررسی اثرات ضدباکتریایی پروتئینهای هیدرولیزشده با استفاده از روش انتشار دیسک بر علیه باکتریهای بیماریزای شامل اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، استرپتوکوکوس اینیه و سودوموناس آئروژینوزا، در غلظتهای مختلف پپتید 34/2، 68/4، 37/9، 75/18، 5/37، 75، 150، 300 و 600 میلیگرم/میلیلیتر مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با اندازهگیری قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، ABTS و رادیکال آزاد هیدروکسیل مورد بررسی قرار گرفت. پروتئینهای هیدرولیزشده بوسیله آنزیم پاپائین هیچگونه فعالیت ضدباکتریایی حتی در بالاترین غلظت مورد مطالعه (300 و 600 میلیگرم/میلیلیتر) بر علیه باکتریهای مورد مطالعه نشان ندادند. پروتئینهای هیدرولیزشده فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی را نشان دادند و بالاترین میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و هیدروکسیل به ترتیب 72/43، 64/78 و 03/46 درصد و در تیمار 4 درصد آنزیم و زمان 180 دقیقه بهدست آمد. پروتئین هیدرولیز شده ماهی حسون فعالیت ضدباکتریایی نشان نداد، امامیتوان آن رابهعنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی در نظر گرفت.