مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (Anethumgraveolens) صورت گرفت. در این تحقیق از تست های چاهک و دیسک کاغذی بهمنظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی، از روش فولین-سیوکالتو برای تعیین میزان ترکیبات فنولی کل و با اندازهگیری ظرفیت روبش رادیکالی 1-1-2 پکریل هیدازین برای تعیین فعالیت روبش رادیکالDPPH و میزان فعالیت آنتیاکسیدانیونی کل (TAC)استفاده شد. نتایج عملکرد آنتیباکتریال نشان داد که گیاه مذکور هیچگونه اثر بازدارندگی بر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا در غلظتهای 125، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر نداشت. همچنین میزان ترکیبات فنولی، DPPH و آنتیاکسیدانیکل در گیاه شوید به ترتیب 92/8±85/49، 65/1±50/62 و 65/3±69/84 بود. به طور کلی مطالعه حاضر نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه شوید دارای اثر آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای بوده و حتی قدرت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی در روش های مختلف میزان متفاوتی را نشان داد که در این ویژگی نسبت به کارهای مشابه محققان دیگر در بعضی از موارد قدرت آنتی اکسیدانی یکسانی را نشان نداد.