1
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- دانشکده شیلات و محیط زیست - گروه تکثیر وپرورش آبزیان
چکیده
زالوهای طبی گونههای بسیاری از جنس Hirudo هستند که به دلیل کاربرد گستردهای که در پزشکی، داروسازی و مطالعات علمی دارند، مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند.شرایط فیزیکوشیمایی آب محیط پرورش و تغذیه زالوها اساسی ترین بخش در تکثیر و پرورش بهینه این گونه آبزی به شمار می رود. از جمله شرایط مناسب تکثیر و پرورش زالوهای طبی می توان به دمای مناسب آب، تغذیه و مراقبتهای پس از آن اشاره نمود، به طوری که دمای مناسب آب در مزارع زالو بین 20 تا ϲ˚28 گزارش شدهاست. تغذیه با استفاده از خون تازه گاو، گوسفند، بز، شتر و... با دمای ϲ˚37 انجام میشود. بدلیل پدیدهی همجنس خواری جداسازی زالو های سیر و گرسنه پس از تغذیه امری ضروری است. در شرایط پرورشی مناسب، زالوها در 5/9 ماهگی بالغ و هر زالو بین 1 تا 7 عدد کوکون تولید و تعداد لارو در هر کوکون بین 3 تا 30 متغیر می باشد.